"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 15 de juny del 2012

Còctel de Chartreuse verd amb tequila



Un còctel voliem preparar, quelcom nou, que nosaltres no haguéssim preparat, o sentit a parlar mai! i quina barreja més personal que escollir el Chartreuse verd que agrada a la Cristina i el tequila reposado per l'Ana. Doncs som hi a fer el nostre còctel.


Ingredients: 
(p: parts)
  • 1/4 p del got de Gel picat
  • 1 p Chartreuse verd
  • 1,5 p Tequila reposado
  • 1 p Llima

Preparació:


En algun lloc varem llegir que perquè un còctel estigui ben equilibrat ha d'utilitzar-se una sola beguda alcohòlica de base, que li doni la força, després podem afegir licors que li donaran el gust, el color en alguns casos i en altres la dolçor. I finalment els sucs de fruita que aportaran l'acidesa o l'amargor depenen de la fruita. I sobretot no utilitzar mai més de 5 ingredients.
De moment complim amb aquestes regles, ara bé, no sempre és garantia que ens agradi el còctel, ja que és molt personal. En aquest còctel us ha d'agradar el Chartreuse, que és molt especial d'aroma i gust. I és el que li dóna les notes predominants.

H.s.a:
En una coctelera, posarem el gel picat, el Chartreuse verd i el Tequila reposat i la llima, ho barregem durant uns 45 segons i a servir en una copa amb una rodanxa de llima tallada.

Aquesta és la fórmula base. Però llavors tenim les diferents versions que nosaltres hem provat:


  • Fer-lo amb el gel, Chartreuse verd i tequila reposat.
  • A la fórmula base afegir-li una mica de sucre moreno (si trobeu que té li falta dolçor).
  • Fer-lo amb suc natural de llima (amb l'opció de posar-hi una culleradeta de sucre moreno, per si trobeu que li falta dolçor o té massa acidesa per la llima).
  • ...


Nosaltres hem provat les diferents versions i no hem aconseguit posar-nos d'acord, així que s'ha de provar i escollir cadascú el que més ens agradi al paladar.

 


i dir-vos que "SALUT"!!! i força ...


3 comentaris:

  1. Apa, quines dues versions per un còctel tan al vostre gust! Jo encara no he provat mai el chartreuse, però hi ha uns quants còctels amb aquest licor tan tarragoní!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Dncs l'has de provar Sandra!! Però comença pel Chartreuse groc que és més suau i passa millor! Per les festes de Tarragona és típica la "Mamadeta" que combina granissat de llimona amb Chartreuse i també està molt bona!!
    Ptns!!

    ResponElimina
  3. El còctel preferit de l'Anna també és el Margarida, per això aquesta combninació tant especial!!jeje!!
    Doncs ja saps, has de venir cap a Tarragona a fer un tomet i a descobrir el Charteruse!! no te'n penediràs!!
    Ptns!!

    ResponElimina